In beeld

Het regent harder dan (een deel van) Nederland hebben kan

Een herfstdag midden in de zomer. Nou ja, koud is het niet, maar de regen kwam en komt nog steeds in delen van het land met bakken uit de lucht. Het KNMI kondigde code oranje af voor de provincies Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant en Gelderland. Momenteel trekken de buien over het noordoosten van het land, nadat eerst het westen en Brabant flinke regenval te verwerken kregen. In Alphen aan den Rijn dreigde een dijk door te breken, er viel daar in ruim twaalf uur tijd ruim twee keer de maandhoeveelheid regen. In Brabant trof de regen onder andere Tilburg, waar huishoudens zonder stroom kwamen te zitten, en Kaatsheuvel, waar veel straten overstroomden en een verzorgingstehuis moest worden ontruimd.
Een straat in Amsterdam is volledig ondergelopen.
ANP/ Evert Elzinga
Tram 14 rijdt door de ondergelopen straat in Amsterdam.
ANP/ Evert Elzinga
Ook overlast op Schiphol. Veel vluchten zijn vertraagd door onweer en forse regenbuien.
ANP/ Remko de Waal
Inwoners van de Vaartstraat in Kaatsheuvel ruimen met emmers het water voor hun deur op. Een groot deel van het dorp stond blank. In Kaatsheuvel moest een verzorgingstehuis worden ontruimd vanwege de hevige regenval.
ANP/ Koen Verheijden
Deze bewoners van de Vaartstraat in Kaatsheuvel dweilen hun ondergelopen woonkamer.
ANP/ Koen Verheijden
Een man in de Vaartstraat gooit zijn volgelopen laars leeg.
ANP/ Koen Verheijden
Ze kunnen nog lachen, maar de straat staat helemaal blank.
ANP/ Koen Verheijden
De auto die het er toch op waagde in Kaatsheuvel.
ANP/ Koen Verheijden
Een meisje loopt over straat in Kaatsheuvel.
ANP/ Koen Verheijden
Gepaste fietskleding in Rotterdam.
ANP/ Robin van Lonkhuijsen
Een voetganger trotseert de regen in Rotterdam.
ANP/ Robin van Lonkhuijsen