Vrouw Kameroense vicepremier ontvoerd

Bij een aanval gisteren in het noorden van Kameroen is de vrouw van vicepremier Amadou Ali door Boko Haram ontvoerd. Drie mensen kwamen om het leven. Tegelijkertijd is er in Nigeria een bomaanslag gepleegd tijdens een kerkdienst. Het doel was het huis van de vicepremier, alsmede die van een lokale leider. Ook zou er in de Nigeriaanse stad Kano een bomaanslag zijn gepleegd waar vijf doden vielen. De inwoners van de christelijke wijk zouden eerder al gewaarschuwd zijn door Boko Haram. De islamitisch-extremistische groepering was voorheen vooral actief in Nigeria, maar maakt steeds vaker de oversteek naar het naburige Kameroen. Boko Haram streeft een eigen islamitische staat in het noorden van Nigeria. Bij gevechten tussen strijders van Boko Haram en het regeringsleger kwamen dit jaar al meer dan tweeduizend mensen om het leven.