Ricciardo wint Grand Prix van Hongarije, Vettel bijna uitgeschakeld

Daniel Ricciardo na het winnen van de GP van Hongarije. Foto ANP/EPA/Ilard Koszticsak

Daniel Ricciardo heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De Australiër van Red Bull Racing was sneller dan Fernando Alonso en Lewis Hamilton. Leider in het klassement Nico Rosberg snelde naar de vierde plaats.

Het is de tweede Grand Prix-zege van Ricciardo. Eerder won hij de Grote Prijs van Canada. De start leverde de nodige hectische momenten. Door het slechte weer waren er meteen positiewisselingen. Rosberg, die vanaf pole position mocht starten, behield de leiding maar daarachter werd er veel van stuivertje gewisseld.

Crash Sergio Perez

Nadat Marcus Eriksson van Caterham crashte, kwam de safety car op de baan. Onder meer Alonso en Hamilton gingen naar binnen, waardoor Ricciardo de leiding overnam.

Na een harde crash van de Mexicaan Sergio Perez kwam de safety car opnieuw op de baan. Ook regerend Wereldkampioen Sebastian Vettel maakte de nodige hachelijke momenten mee. Hij moest bijna opgeven nadat hij net niet de muur raakte.

Alonso nam na enkele snelle rondes de eerste plaats over van Ricciardo, maar nadat de Spanjaard een pitstop maakte, heroverde de Australiër opnieuw de leiding. Alonso nam even de leiding over toen Ricciardo de pitstraat indook, maar kwam al snel weer aan de leiding. Alsonso moest ondertussen alle zeilen bijzetten om zijn tweede plaats te behouden.

Op 24 augustus wordt de volgende Grand Prix verreden. (Novum)