Met deze muziekdocu won filmmaker Joris Debeij een Emmy

De Nederlandse filmmaker Joris Debeij heeft een Los Angeles Area Emmy Award gewonnen voor zijn documentaire Invisible Cities: An Opera for Headphones. Bekijk ‘m hier.

Een blije DeBeij:

Twitter avatar JorisDebeij Joris Debeij WOW! WE WON!!!!!!!!!! @ Academy Of Television http://t.co/W97l3cSqzq
WOW! WE WON!!!!!!!!!!

De regionale Emmy Awards zijn de zusjes van de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen.

De 56 minuten durende opera werd opgevoerd in Union Station in Los Angeles. Toeschouwers konden de muziek volgen door middel van draadloze hoofdtelefoons. “De hoofdpersonen lopen door het station, de dansers ook”, reageert Debeij tegenover RTL Nieuws. “Als kijker kun je kiezen wie je volgt. En tijdens de opera was het treinstation ook gewoon open, dus reizigers liepen er ook doorheen.”

Bekijk de docu hieronder:

Debeij maakte eerder korte documentaires als Making It in America en The Escape Artist. In 2010 verhuisde hij naar de VS. De Emmy Awards voor de beste film en tv-series worden op 25 augustus uitgereikt in Los Angeles.

    • Marije Willems