Evacuatie na vrijkomen giftige dampen drugsafval

Foto ANP / Bart Maat

In het Limburgse Mechelen heeft de brandweer rond middernacht de bewoners van twee huizen moeten evacueren omdat er giftige dampen van drugsafval waren vrijgekomen.

Een vat van tweehonderd liter met drugsafval was omgevallen. Daarbij kwamen giftige dampen vrij, zo heeft een woordvoerder van de brandweer vandaag laten weten.

De giftige dampen die vrijkwamen hebben uiteindelijk geen gevaar opgeleverd voor de gezondheid van de bewoners. In totaal stuitte de brandweer op zes vaten van tweehonderd liter met daarin vermoedelijk afval van synthetische drugs.

Er moet nog onderzocht worden of de grond vervuild is geraakt. In het zuiden van Nederland worden regelmatig vaten met drugsafval gevonden. Burgemeesters in Brabant en Limburg pleitten voor meer politiemankracht om de toenemende criminaliteit te bestrijden. (Novum)