In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer beelden van de ramp met vlucht MH17 en het geweld in Gaza.
Israëlische pantservoertuigen rukken op in het noorden van de Gazastrook, 18 juli.
Reuters / Ronen Zvulun
21 juli. Voor het eerst in tweeënhalf jaar drijft de Costa Concordia weer. Ingenieurs pompten lucht in grote tanks die aan de zijkant van het schip zijn gemonteerd. Het wordt verscheept naar Genua, zo'n 320 kilometer verderop, om daar te worden ontmanteld. Het toerisme in de buurt van het schip gaat gewoon door.
Reuters / Alessandro Bianchi
In Weihai in de Chinese provincie Shandong duikt een man de zee in om vis te vangen.
AFP / Wang Zhao
In een ziekenhuis in Rafah behandelen Palestijnse medici een jongen die gewond is geraakt bij Israëlische luchtaanvallen, 21 juli.
Reuters / Ibraheem Abu Mustafa
Rebellenleider Aleksandr Borodai (midden), kijkt omhoog na een persconferentie waarin hij mededeelde dat de twee ‘zwarte dozen’ op zijn kantoor lagen en dat hij die zou overhandigen aan de internationale onderzoekers.
EPA / Robert Ghement
Sharona, de moeder van de Israëlische soldaat Tsafrir Bar-Or, hangt over zijn kist tijdens de begrafenis in Holon nabijTel Aviv op 21 juli.
Reuters / Daniel Bar-On
25 juli. John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, spreekt in zijn hotelkamer in Kairo met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over de voorwaarden van een staakt-het-vuren in Gaza. Links staat Frank Lowenstein, speciaal gezant voor de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen.
Reuters
Kunstenaar Wan Ahmad Farid Ramli (23) maakt een graffititekening van de MH17 in Kuala Lumpur, 24 juli.
AFP / Mohd Rasfan
Mooi beeld van de Svyato-Dukhov orthodoxe kathedraal in Minsk weerspiegeld in het water, 20 juli.
AFP / Sergei Gapon
Een opblaasbaar kunstwerk van de Chinese kunstenaar Guo Yongyao in Beijing is het slachtoffer geworden van Chinese internetcensuur. De reden: de 22 meter hoge, goudgele pad doet net iets te veel denken aan ex-president Jiang Zemin, die 'de pad' werd genoemd. Internetgebruikers brachten met photoshop een voor Zemin typerende bril op het kunstwerk aan. Het Chinese staatspersbureau Xinhua verwijderde woensdag de berichten over de reuzenpad van zijn website.
AFP / Wang Zhao
Een dode papegaai tussen de brokstokken op de plek waar toestel MH17 van Malaysia Airlines vorige week neerkwam.
AFP / Bulent Kilic
Groot en ruw versus klein en schattig. Een pro-Russische separatist aait een poesje op zijn schouder bij een checkpoint in Donetsk op 22 juli.
AFP / Bulent Kilic
De straten van de Syrische stad Aleppo na een luchtaanval, 21 juli.
AFP / Ahmed Deeb
Snel wegwezen nu. Een stier in de straten van het Spaanse plaatsje Grazalema op 21 juli.
AFP / Jorge Guerrero