Hollande: niemand overleefde de crash

Alle inzittenden van het toestel van Air Algérie, dat donderdag neerstortte, zijn omgekomen. Dat heeft de Franse president François Hollande gisteren gezegd. Eerder werd gesproken over 116 inzittenden, maar volgens Hollande zijn er 118 mensen omgekomen. Bijna de helft van de passagiers was Frans. Een team van Franse onderzoekers is inmiddels op weg naar Mali. Het wrak ligt in Gossi, een regio in Mali in de buurt van de grens met Burkina Faso. Tot dusver is één van de zwarte dozen gevonden. Deze wordt naar de noordelijke stad Gao gebracht. De plek van de crash wordt veiliggesteld door Franse militairen. Het toestel stortte waarschijnlijk neer door slechte weersomstandigheden. Het vliegtuig verdween minder dan een uur na het opstijgen in Ouagadougou van de radar.

    • Ap