Tweede zwarte doos neergestort vliegtuig Air Algérie gevonden

Soldaten bij de brokstukken van het neergestorte vliegtuig in Mali. Foto EPA / French army

Onderzoekers van de Verenigde Naties hebben de tweede zwarte doos gevonden van het verongelukte vliegtuig van Air Algérie, zo meldt persbureau Reuters. Het vliegtuig stortte eergisteren neer in Mali, daarbij kwamen alle inzittenden om het leven.
De Franse president Hollande zei gisteren al dat de eerste zwarte doos was gelokaliseerd. Hollande ontmoet vandaag nabestaanden van slachtoffers. Er zaten 54 Franse burgers aan boord van het vliegtuig. Eerder werd gezegd dat er 116 mensen aan boord zaten, dat zouden er nu 118 zijn.

Waarschijnlijk was slecht weer de oorzaak van de crash. Het vliegtuig verdween minder dan een uur na opstijgen van de radar. Kort voordat het contact verloren werd, vroegen de piloten nog om een andere route, om het slechte weer te ontwijken. Het vliegtuig was onderweg van Ouagadougou in Burkina Faso naar Algiers in Algerije.

    • Anouk Eigenraam