Kijken: Single Ladies van Beyoncé, maar dan als dramatische monoloog

Popdiva Beyoncé staat niet meteen bekend om de meest diepzinnige teksten. Maar als je het maar met genoeg overtuiging brengt, wordt zelfs “if you liked it, then you should’ve put a ring on it” een shakespeareaans huzarenstukje. Dat doet actrice Nina Millin dan ook, wier “Beyoncélogues” op YouTube populair zijn: Beyoncé-nummers uitgevoerd als dramatische monoloog.

Recent kwam haar versie van Single Ladies online. Onherkenbaar. Meeslepend zelfs opeens. Zelfs de beroemde ‘oh oh oh’s’ van het origineel worden met de grootst mogelijke pijn en emotie gebracht.

In juni sprak ze met Esquire over haar eerbetoon aan Beyoncé. Het begon allemaal toen ze probeerde een nummer van Beyoncé te zingen tijdens karaoke, “maar dat lukte me niet”. Om toch de dramatiek van haar nummers te ervaren, zo zegt ze zelf, heeft ze er maar monologen van gemaakt.

Millins versie van Irreplaceable:

    • Frank Huiskamp