Nog steeds een zeldzaam biertje

Nederland was lange tijd niet klaar voor het bier van de Brooklyn Brewery in het hippe Williamsburg. „Nu wel”, zegt algemeen directeur Eric Ottoway. Nederland is het 25ste land waarnaar de brouwerij haar activiteiten uitbreidt. Gezien de ‘historische banden tussen New York en Nederland’ werd dat hoog tijd. Vorige week lanceerde drankgroothandel Bier & Co officieel het befaamde merk in de BeerTempel in Amsterdam. De introductie van het Amerikaanse bier is bescheiden. Vijftien horecagelegenheden van Middelburg tot Groningen, zullen Brooklyn Lager of het hoppige East-India Pale Ale op de tap hebben. Vooralsnog zijn er geen plannen voor losse verkoop bij slijterijen. De komst van het biermerk naar Nederland past bij de toenemende populariteit van craft beer, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier. Het afgelopen decennium steeg volgens cijfers van het Klein Brouwerij Collectief het aantal microbrouwerijen in ons land van 64 naar 220.

Hier kunnen bierliefhebbers het bier van Brooklyn Brewery proeven:

Alphen aan de Rijn: Hendrick’s Pub

Amsterdam: Bar Brouw I, BeerTempel, Brooklyn hotel, De Biertuin, Dopey’s Elixer, Flamingo en Mossel & Gin.

Arnhem: Sugar Hill

Den Bosch: ’t Paultje

Groningen: Het Concerthuis

Middelburg: Brooklyn Middelburg

Woerden: Café Victoria.

    • Hans Klis