Nieuw groot stuk vliegwrak ontdekt

Een tot nu toe nog onontdekt, groot stuk van het vliegtuig van Malaysia Airlines dat is neergestort in het oosten van Oekraïne, is donderdag aangetroffen in dichte bebossing. Dat heeft OVSE-woordvoerder Michael Bociurkiw gisteren op een persconferentie gezegd. Het wrakstuk is gisteren onderzocht.

Bociurkiw noemde het deel van het vliegtuig ‘verbazingwekkend’ groot. Ook zei hij dat het wrakstuk recht naar beneden lijkt te zijn gekomen. Van de zestien ruiten waren maar een of twee gebroken. Dat kan volgens de woordvoerder iets zeggen over de toedracht van de crash. Bij het stuk zijn geen lichamen aangetroffen. De OVSE heeft gisteren twee nieuwe plekken met wrakstukken bezocht. De woordvoerder noemde de medewerking van de pro-Russische separatisten ‘positief’.

    • Novum