Losslingeren op het basalt

Soms is een sporter in een andere wereld. Waar denkt Wendy Koolhaas aan terwijl ze zich met gesloten ogen op het basalt staat los te slingeren. Aan dat zeilschip dat ze met een beetje goede wil nog wel zou kunnen raken. Of aan haar tweede leven? Vroeger begonnen voetballers een ‘maatschappelijke carrière’ door een sigarenwinkel te openen. Die van Koolhaas staat in Groningen en is groter. Haar lichaam zet ze in op de atletiekbaan, haar geest voor de Groningse universiteit.

Dr Wendy Koolhaas promoveerde op Sustainable employability of ageing workers; the development of an intervention. Korter: de vraag of werknemers van boven de 45 geholpen kunnen worden om zich beter tot hun werk te verhouden.

De atlete wierp zich vorig jaar naar de tweede plaats op het Nederlands kampioenschap: 55,91 meter. En dat terwijl ze met 34 jaar in de sport toch ook al geldt als een ‘oudere werknemer’. Maar let op: een jaar geleden zat ze midden in de voorbereiding van haar promotie.

Dit weekend is ze bevrijd van die last – dat scheelt een paar meter.

    • Arjen Fortuin