Laatste vliegtuigen met lichamen slachtoffers Oekraïne aangekomen

Rouwwagens verlaten vliegbasis Eindhoven met voorlopig de laatste stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Foto ANP / Vincent Jannink

De twee vliegtuigen met aan boord slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn vanmiddag om 16.00 uur geland op Vliegbasis Eindhoven. De toestellen bevatten de 38 voorlopig laatste kisten met lichamen.

Update 19.30: De colonne van rouwauto’s met de laatste 38 kisten is inmiddels in Hilversum aangekomen op de kazerne.

In totaal zijn de afgelopen vier dagen 227 kisten van Charkov naar Eindhoven vervoerd. De ontvangst van de lijkkisten verloopt volgens dezelfde ceremonie als de afgelopen dagen. De kisten worden na een trompetsignaal uit de toestellen gehaald en naar de lijkwagens getild. De rouwstoet rijdt vervolgens onder politiebegeleiding naar Hilversum, waar experts de lichamen identificeren. De snelwegen A2 en A27 zijn daarvoor weer grotendeels afgesloten.

Twitter avatar mpoppel Michael van Poppel More sad scenes at Eindhoven Airport: 37 hearses arrive to take the remains of MH17 victims http://t.co/j9DL5Tajlf

Namens het kabinet zijn minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, minister van Economische Zaken Henk Kamp en staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma aanwezig. Bij de vliegramp met vlucht MH17 kwamen vorige week 298 mensen om het leven, onder wie 195 Nederlanders.

Bloemen op vliegveld Eindhoven ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp. Foto ANP / Marcel van Hoorn

Knuffels langs route gaan morgen naar Hilversum

De knuffels die langs de route liggen die de colonne rouwauto’s met slachtoffers van de vliegtuigramp de afgelopen dagen aflegden worden zondag naar Hilversum gebracht, laat Rijkswaterstaat weten. De knuffels krijgen een plek in de Korporaal Van Opheusdenkazerne waar de stoffelijke overschotten van de slachtoffers worden geïdentificeerd.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Onze weginspecteurs halen zondag alle knuffels langs de route van de colonne #MH17 op en brengen ze naar de kazerne in Hilversum