KPN geeft Jan Kees de Jager een baan...

Wanneer komt die mooie baan nou toch? Nadat zijn politieke carrière in 2012 als minister van Financiën eindigde, werd die vraag herhaaldelijk gesteld aan Jan Kees de Jager. Hij zei te zoeken naar een topfunctie bij een Nederlandse multinational. Deze week is dat eindelijk gelukt. De Jager wordt vanaf november de nieuwe financiële man van telecombedrijf KPN. Niet dat hij de afgelopen tijd heeft stilgezeten. Nog voor zijn politieke carrière richtte hij een ICT-bedrijf op. Twee jaar geleden pakte hij daar zijn werk weer op. Toch zal het niet hetzelfde hebben gevoeld als zijn ministerschap. In die functie moest hij Nederland door een moeilijke tijd heen loodsen. Stond hij in de publieke belangstelling. Reisde hij de wereld over. Bij KPN kan dat allemaal weer terugkomen. Het bedrijf heeft het zwaar en staat voor belangrijke keuzes. Als beursgenoteerd bedrijf trekt KPN veel aandacht. En van uitstapjes naar het buitenland zal het ook wel weer komen – alleen hopelijk niet te vaak naar Mexico.