Prijs voor Pieter Steinz

De Turkse schrijver Ohran Pamuk en NRC-columnist Pieter Steinz zijn dit jaar gelauwerd als voornaamste pleitbezorgers van bewustwording van het Europese culturele erfgoed. Steinz kreeg een speciale vermelding van de jury voor zijn column ‘Made in Europe’ in NRC Handelsblad en het gelijknamige boek. Pamuk kreeg de prijs voor de manier waarop hij Europese waarden in zijn literaire werk verwerkt.

De Helena Vaz da Silva European Award is een prijs voor het stimuleren van publieke belangstelling voor cultureel erfgoed. De jury hoopt dat Steinz’ boek in het Engels vertaald wordt. De prijzen worden in oktober in Lissabon uitgereikt. Steinz schrijft nu een column in de bijlage Offline van deze krant, over literatuur en zijn spierziekte ALS. Hij is met vakantie en hervat zijn column op 9 augustus.

    • NRC