Israël verwerpt verzoek om staakt-het-vuren

Het Veiligheidskabinet van Israël heeft het verzoek om een staakt-het-vuren van de Amerikaanse minister Kerry afgewezen. Dat schrijft persbureau Reuters. Het bestand moest zondag ingaan. Kerry, minister van Buitenlandse Zaken, vloog woensdag naar Israël. Hij hoopte daar een wapenstilstand tussen Israël en Hamas te kunnen afdwingen. Een bron bij de regering zei tegen Reuters dat Israël het voorstel eerst wil aanpassen. Hamas moet nog op Kerry’s voorstel reageren. In de Gazastrook wordt nu al bijna drie weken gevochten. De Libanese strijdgroep Hezbollah gaat alles doen wat ze kunnen om Palestijnse militanten in de Gazastrook te helpen, zei Hezbollah-leider Hassan Nasrallah gisteren. KLM en Lufthansa hervatten vanaf vandaag hun vluchten op Tel Aviv.