Internationaal overleg in Parijs

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. Foto AFP

In Parijs is voor dit weekeinde internationaal spoedoverleg georganiseerd over de toestand in Gaza. Franse bronnen zeiden vrijdagavond dat de Verenigde Staten, Turkije, Qatar, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie vertegenwoordigd zouden zijn. Hamas, Israël en de Palestijnse Autoriteit zijn voor de bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken niet uitgenodigd. De aankondiging van dit overleg kwam vrijdagavond kort nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in Kairo bekend had gemaakt dat hij er nog niet in was geslaagd overeenstemming te bereiken over een bestand in Gaza. Direct daarna zei de Israëlische minister van Defensie in een boodschap aan Israëlische militairen dat overwogen wordt de militaire operatie in Gaza „significant” uit te breiden. (Reuters, AFP. AP)