...en Carlos Slim zit ver weg in Mexico

Tijdenlang cirkelde hij dreigend om KPN heen: Carlos Slim, de rijkste man van Mexico en de baas van telecombedrijf América Móvil. In mei 2012 dook hij op met een verrassend hoog bod, 8 euro per aandeel wilde Slim toen betalen voor 28 procent van de aandelen van KPN. Veel te weinig, zei het noodlijdende bedrijf toen echter. Ondanks KPN’s gesputter verwierf Slim in de maanden daarna een kwart van de aandelen. Maar dat vond hij nog niet genoeg: in de zomer van vorig jaar deed hij een bod op alle overige aandelen KPN. Alleen wel voor een significant lager bedrag: 2,40 euro per aandeel. Na een slepende strijd besloot Slim zich uiteindelijk toch uit de onderhandelingen terug te trekken. Laat maar zitten, dat KPN. Maar ondertussen zit hij nog wel met dat belang van 25 procent. Die aandelen, gekocht voor 8 euro per stuk, zijn nu elk nog maar 2,36 euro waard. Wat je noemt een miskoop. Al noemt Slim het zelf liever een „strategische belegging”.