OM onderzoekt beelden demonstratie

De politie gaat beelden bekijken die donderdagavond tijdens de pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag zijn gemaakt om te zien of er grenzen zijn overschreden. Dat meldde het Openbaar Ministerie vrijdag. De beelden met geluidsopnamen worden bekeken met een tolk om de Arabische leuzen en teksten te vertalen. Als blijkt dat sprake is van strafbare feiten, dan wordt daar tegen opgetreden, laat een woordvoerder van het OM weten. Diverse media maakten melding van een grimmige sfeer tijdens de demonstratie, waar met ISIS-vlaggen werd gezwaaid. Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag liet eerder weten dat bij het protest geen grenzen zijn overschreden. De politie was bij het protest aanwezig. De leuzen die werden geroepen, werden op dat moment niet als strafbaar gezien.

    • NRC