Op audiëntie bij paus

Foto AP / L’Osservatore Romano

De Soedanese Meriam Yahia Ibrahim is gisteren met haar familie in Rome aangekomen, nadat ze meer dan een maand op de Amerikaanse ambassade in Khartoum had doorgebracht. Ibrahim werd door een Soedanese rechtbank ter dood veroordeeld nadat ze zich had bekeerd tot het christendom. Volgens de Soedanese wet kan zij zich niet bekeren omdat haar vader moslim is. Ibrahim, opgevoed door een christelijke moeder, zegt nooit moslim te zijn geweest. Paus Franciscus ontving haar in het Vaticaan. Haar dochter Maya werd in mei in de gevangenis geboren. Onder zware internationale druk werd ze vrijgelaten in juni. Maar ze is haar leven niet meer zeker in Sudan. Twee dagen geleden nog beloofde de religieuze groepering Hamza om Ibrahim en iedereen die haar helpt te vermoorden.

    • BBC
    • Ap