PSV oefent in aanloop van strijd tegen Pölten

PSV heeft gisteren in een oefenwedstrijd tegen Hertha BSC met 1-1 gelijkgespeeld. In Berlijn werden beide doelpunten gemaakt door een Nederlander. John Heitinga scoorde voor zijn nieuwe Duitse werkgever Luuk de Jong nam met zijn eerste treffer in Eindhovense dienst de gelijkmaker voor zijn rekening.

PSV kreeg tegen de nummer elf van de Bundesliga na een klein kwartier een strafschop tegen. Jeroen Zoet stopte het schot van Jens Hegeler, maar vervolgens was hij kansloos op de inzet van Heitinga die afkomstig is van Fulham. Vijf minuten voor tijd scoorde De Jong op aangeven van Adam Maher. Eerder speelde De Jong bij Borussia Mönchengladbach dat hem uitgeleend had aan Newcastle United.

PSV speelde in Berlijn nog zonder de WK-gangers Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en de Colombiaan Santiago Arias. Volgende week speelt de ploeg van Phillip Cocu de eerste officiële wedstrijd van het seizoen in de derde voorronde van de Europa League. Dan treft het SKN Sankt Pölten. De Oostenrijkse club rekende gisteren over twee duels af met het Bulgaarse Botev Plovdiv. Na de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd won Sankt Pölten in eigen huis met 2-0. De Spanjaard Daniel Lucas tekende voor beide doelpunten.

Sankt Pölten speelt op het een na hoogste niveau van Oostenrijk. De club mag als verliezend bekerfinalist deelnemen aan de Europa League. PSV begint donderdag met een thuiswedstrijd. (Novum)