Panama hervat zoektocht naar resten van Kris en Lisanne

Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) verdwenen drie maanden geleden in het dorpje Boquete. Foto ANP / Jeroen Jumelet

De Panamese autoriteiten beginnen maandag opnieuw met zoeken naar de resten van de omgekomen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22). Dat heeft een woordvoerder van hulpdienst Sinaproc in Panama vandaag tegen persbureau Novum gezegd.

Nieuwe zoektocht

Medewerkers van het Openbaar Ministerie zullen afreizen naar de plek waar vorig maand de resten van Nederlandse vrouwen werden gevonden. Daar hervatten ze, samen met de politie, de zoektocht naar de ontbrekende lichaamsdelen. Ook hopen ze verdere aanwijzingen over de doodsoorzaak van de vrouwen te vinden.

Op 1 april werden Kremers en Froon voor het laatst gezien in Boquete (Panama). Op zo’n acht uur lopen van het stadje werd in juni een rugzak met hun bezittingen aangetroffen. Later werden er ook menselijke resten gevonden, die na DNA-onderzoek van de Nederlandse vrouwen bleken te zijn.

Vorige week was er een herdenkingsbijeenkomst voor de vrouwen in de Sint-Joriskerk in Amersfoort.

    • Sterre van der Hee