KLM en Lufthansa hervatten vluchten op Tel Aviv

Foto ANP / Valerie Kuypers

KLM en Lufthansa hervatten na een pauze van enkele dagen morgen weer hun vluchten op Tel Aviv. Dat melden persbureau AP en De Telegraaf.

KLM en verschillende andere internationale vliegmaatschappijen schrapten vluchten naar Israël nadat begin deze week een Palestijnse raket terecht was gekomen in de buurt van het vliegveld Ben Gurion International Airport in Tel Aviv. KLM’s partner Air France meed de hoofdstad eveneens, Delta Air Lines schortte alle vluchten naar Israël op. De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT vliegt tot maandag niet naar het land.

De eerste vlucht van Air France zal vanavond uit Parijs naar Tel Aviv vertrekken. Lufthansa begint morgenochtend weer met vliegen en dat geldt ook voor haar partners Germanwings, Austrian Airlines, Swiss en Brussel Airlines. Lufthansa zei dat de beslissing is genomen op basis van de veiligheidssituatie en hun eigen beoordeling ter plekke. Air France zei op basis van informatie van de EU, de Franse regering en de VS tot dit besluit te zijn gekomen.

Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) liet gisteren al weten het advies aan Europese luchtvaartmaatschappijen om niet te vliegen op Tel Aviv te zullen intrekken. De Amerikaanse FAA heeft het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv door Amerikaanse maatschappijen ook geschrapt.

    • Anouk Eigenraam