Kijken: dit Indiase jongetje kan onder 39 auto’s door skaten

Een video voor de mensen die al een hernia krijgen van de gedachte aan een spagaat, voor de mensen die vroeger tijdens feestjes beschaamd moesten afdruipen na één ronde limbodansen, omdat de lat op anderhalve meter al te hoog lag. Dit is de 6-jarige Gagan Satish, een jongetje uit Bangalore in India. Hij is al eens onder 39 auto’s door geskatet. Want ja, zo lenig is hij.

En die 39 auto’s, dat is een wereldrecord. Om maar even aan te geven hoe knap de prestatie wel niet is: om onder de auto’s door te gaan, moet Gagan zijn gezicht ongeveer dertien centimeter boven het asfalt houden, niet meer.

Gagan rollerskatet al sinds hij drie is. Toen kreeg hij zijn eerste paar voor zijn verjaardag. Hij werd bij een lokale skateclub eerst afgewezen omdat hij te jong was, zo schrijft The Daily Mail.

‘Een geschenk van God’

In de video zegt Gagans vader hoe blij hij is met zijn zoons talent:

“We hebben maar geluk met een zoon als Gagan. Hij is gezegend door God. We danken hem, omdat hij Gagan zulk talent en zulke sierlijkheid heeft geschonken.”

Gagan zelf zegt dat iedereen van hem houdt:

“Als ze mij hebben gezien, dan willen ze ook limboskaten.”

Hij hoopt ooit naar de Olympische Spelen te kunnen.

Trainingsbeelden van Gagan:

Meer limboskaten

Deze sport, het limboskaten, bestaat al jaren. Op het YouTube-kanaal van Guiness World Records zijn er video’s te vinden van meer recordpogingen. Zo skatete Rohan Ajit Kokane in 2011 nog onder ‘maar’ twintig auto’s door:

En wat te denken van dit andere record uit 2011: de snelste tijd over 50 meter. De Chinese Wu Xue deed er 7.974 seconden over:

    • Frank Huiskamp