Gaan Facebook en Uber samenwerken?

Wat gebeurde er in Amerika terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Facebook Messengers Aziatische concurrenten Line en WeChat hebben de stap al gemaakt. Via de twee chat-apps kun je ook online aankopen doen en geld overmaken.

Facebook wil ook zijn Messenger uitbreiden met lucratieve betaaldiensten. En daarom, zo bericht website Re/code, hebben Mark Zuckerberg en Uber-topman Travis Kalanick onlangs een kop koffie gedronken.

Dit is het plan: Facebook zou Uber in zijn berichten-app willen integreren. Dat houdt klanten langer in de app vast, opent mogelijkheden om te gaan experimenteren met betalingen en geeft Facebook ook nog eens een schat aan extra (financiële) data over zijn klanten.

Op hetzelfde moment profiteert Uber van een enorme hoeveelheid nieuwe potentiële klanten, schrijft Re/code.

Groei wereldeconomie bijgesteld

Het Internationaal Monetair Fonds heeft de verwachte groei van de wereldeconomie naar beneden bijgesteld, schrijft CNN.

In plaats van de verwachte 3,7 procent denkt het IMF dat de wereldeconomie dit jaar gemiddeld met 3,4 procent groeit.

Het lagere groeicijfer is volgens het IMF te wijten aan tegenvallende groei in de VS, China, Italië, Frankrijk en Rusland. Ook de groei in opkomende economieën blijft volgens het IMF achter.

De tegenvallende groei is voor een deel te wijten aan het slechte weer dat begin dit jaar de VS trof. Daardoor nam de productie flink af. Voor 2015 verwacht het IMF een groei van 4 procent. Dit jaar doen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland het al boven verwachting goed.

Amazon verliest weer veel geld

Internetbedrijf Amazon groeit nog steeds hard en verliest ook nog steeds veel geld.

Ondanks dat het bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar 23 procent meer omzet draaide (van 15,7 miljard dollar tot 19,3 miljard dollar) dan in dezelfde periode vorig jaar, nam het nettoverlies toe tot 126 miljoen dollar.

Bovendien verwacht Amazon dat het nettoverlies in het volgende kwartaal nog groter zal zijn, bericht The Wall Street Journal.

Amazon investeert al jaren zijn winsten in nieuwe diensten als een bezorgservice, zijn eigen telefoon en een cloud-dienst die inmiddels de concurrentie met Google aankan.

Het bedrijf is mateloos populair bij consumenten, maar beleggers lijken volgens The Wall Street Journal hun geduld te verliezen. In de handel nabeurs daalden de aandelen Amazon op Wall Street met 10 procent.

    • Dolf de Groot