Feelgood: zo vroeg een getalenteerde animator zijn vriendin ten huwelijk

Een romantisch verhaaltje nu. Eind vorige maand vroeg de Amerikaanse illustrator Adam Rosenbaum zijn vriendin Amanda ten huwelijk. Dat deed hij met een animatiefilmpje waarin hij het verloop van hun relatie grafisch uitbeeldde. Van het eerste drankje samen, via de feestdagen die ze samen doorbrachten, tot het aanzoek zelf.

Het aanzoek. Screenshot Vimeo

Een romantisch verhaaltje nu. Eind vorige maand vroeg de Amerikaanse Adam Rosenbaum zijn vriendin Amanda ten huwelijk. Dat deed hij - omdat hij illustrator en animator is - met een animatiefilmpje waarin hij het verloop van hun relatie grafisch uitbeeldde. Van het eerste drankje samen, via de feestdagen die ze samen doorbrachten, tot het aanzoek zelf.

Het leuke is dat je als kijker aan de details kunt zien hoe de relatie tussen de twee gegroeid is: klaarblijkelijk was Juno de eerste film die ze samen zagen, eind 2007. Ze gingen naar wedstrijden van de Chicago Bulls (basketball) en de Chicago Cubs (honkbal), ze wonnen een wedstrijd met deze video die ze samen maakten, verkleedden zich braaf elk jaar met Halloween en namen een kat.

Adam werkte een paar maanden lang ‘s avonds en in het weekend aan zijn filmpje. Hij liet het Amanda zien op 21 juni. Ze zei ‘ja’.

De muziek is van Devotchka en herken je wellicht uit de heerlijke film Little Miss Sunshine.

Nog meer feel good? Toevallig kwamen we vanochtend nog een ander filmpje tegen waarin een jongen zijn vriendin de liefde verklaart. Filmmaker Jack vloog naar Australië om zijn vriendin Ella, op reis aan de andere kant van de wereld, te verrassen op haar negentiende verjaardag.

    • Peter Zantingh