Crash Mali: 116 inzittenden overleden, helft Fransen

Met behulp van een drone heeft het Franse leger vannacht in Mali het wrak gevonden van het gisteren van de radar verdwenen toestel dat onderweg was naar Algerije. Aan boord waren 116 mensen, onder wie 51 Fransen en zes Spaanse bemanningsleden. Niemand zou het ongeluk hebben overleefd. Het toestel, eigendom van het Spaanse Swiftair maar vliegend voor Air Algérie, verloor 50 minuten na het opstijgen uit Burkina Faso contact met verkeerstorens. De oorzaak van deze derde crash in één week staat nog niet vast, de Franse autoriteiten houden rekening met uitzonderlijk slecht weer boven de Sahel. De gezagvoerder zou om die reden volgens luchtvaartautoriteiten in Burkina Faso vlak voor het contact wegviel gevraagd hebben een andere route te vliegen. Behalve de zes Spaanse bemanningsleden en de 51 Fransen waren onder anderen 24 passagiers uit Burkina Faso, zes Algerijnen en vijf Canadezen aan boord. (NRC)