Vlucht Air Algérie neergestort in Mali

De gisteren verdwenen vlucht van Air Algérie is volgens de Algerijnse luchtvaartautoriteiten neergestort in het noorden van Mali. Het is nog niet bekend of er overlevenden zijn.

Het wrak zou gelokaliseerd zijn op vijftig kilometer ten noorden van de grens met Burkina Faso. Aan boord waren 116 mensen, onder wie zes bemanningsleden. Het waren voornamelijk Fransen en Burkinezen. Een definitieve passagierslijst is nog niet vrijgegeven. Volgens het Spaanse Swiftair, eigenaar van het toestel, waren de bemanningsleden Spaans. Het toestel was op weg van Burkina Faso naar Algerije. Slecht weer is mogelijk de oorzaak van de ramp. Na het neerhalen van de MH17 boven Oekraïne en het neerstorten van een toestel van Transasia in Taiwan gisteren, is het de derde vliegramp binnen een week.

    • NRC