Betoging tegen Joden

In de Schilderswijk in Den Haag is gisteravond een anti-Joodse demonstratie gehouden door aanhangers van ISIS. De NOS meldde gisteravond dat tijdens de demonstratie, aangekondigd als ‘islamitische betoging voor Gaza’, betogers opriepen tot het vermoorden van Joden. Aan het eind van de demonstratie zouden deelnemers de Hitlergroet hebben gebracht. Een verslaggever van GeenStijl werd bedreigd en belaagd en voor haar veiligheid door de politie naar een politiebureau meegenomen. Op Facebook hadden zich gistermiddag ruim tachtig mensen aangemeld. De organisatie wees deelnemers erop dat hakenkruizen verboden waren. Een woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen meldde gisteravond aan Omroep West dat er geen arrestaties verricht zijn en „geen strafbare grenzen zijn overschreden”.