Parkeren op zonnepanelen

Zijn zonnepanelen horen niet op daken, zegt Scott Brusaw. Ze moeten gebruikt worden om wegen, parkeerterreinen, fietspaden en snelwegen aan te leggen.

Met zijn zeshoekige tegels, die energie opwekken en zonne-energie verzamelen, denkt Brusaw goud in handen te hebben, zei hij gisteren in The Seattle Times. . Volgens de topman van Solar Roadways wekken de tegels veel energie op, zijn ze bestand tegen weer en verkeer en levert de aanleg (cq vervanging van bestaande wegen) werk én dus banen op. Daar kan geen klimaatverandering ontkennende Republikein omheen, denkt de uitvinder.

De zonnepanelen van Brusaw passen in de wereldwijde trend om duurzame, energie opwekkende technologie te integreren in bestaande infrastructuur. En ze lijken aan te slaan. Brusaw heeft al bijna een miljoen dollar opgehaald bij de Amerikaanse overheid en twee miljoen dollar via crowdfunding. Dat vertrouwen komt waarschijnlijk voort uit het feit dat zijn zonnetegels in de toekomst ook andere handige functies kunnen vervullen, zoals verkeersaanwijzingen geven met ledlampjes en ijs en sneeuw laten smelten.