Zo’n vijftig doden bij vliegtuigcrash Taiwan

Bij een noodlanding van een passagiersvliegtuig van Transasia in Taiwan zijn gisteren zeker 47 mensen om het leven gekomen. Dat heeft de Taiwanese minister van Transport gezegd. Elf mensen raakten bij de crash gewond. De slachtoffers zaten gisteravond nog bekneld. De vlucht was onderweg van het Taiwanese Kaohsiung naar de eilandstad Magong. Maar de tweemotorige turbopropeller crashte nadat een eerdere landingspoging door stormachtig weer in Magong was mislukt. Het toestel stortte uiteindelijk neer buiten het dorp Xixi en vloog in brand. De luchtmacht zei gisteren klaar te staan om slachtoffers naar het Taiwanese vasteland te vliegen en het ministerie van Defensie heeft zo'n tweehonderd militairen gestuurd om te helpen bij de berging van de inzittenden. Er waren in totaal 54 passagiers en vier bemanningsleden aan boord. AP