Economie

Meer omzet en klanten voor Easyjet - en meer winst verwacht

Foto EPA

Easyjet heeft in het afgelopen kwartaal bijna achttien miljoen passagiers vervoerd, een stijging van ruim negen procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg ook: met 8,6 procent tot ruim 1,2 miljard pond (ruim anderhalf miljard euro). Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde cijfers van de Britse budget-luchtvaartmaatschappij.

Per passagier zette Easyjet iets minder om: ruim 69 pond per inzittende. De prijs per stoel nam wel licht toe. De totale omzetstijging was volgens Easyjet voor een belangrijk deel te danken aan het feit dat Pasen dit jaar in dit kwartaal viel, waardoor er meer reizigers waren.

Winstcijfers werden niet bekendgemaakt. Wel zei Easyjet dat het verwacht een winst voor belasting van tussen de 545 miljoen en 570 miljoen pond te halen. Vorig jaar was dat 478 miljoen pond. Bij het vooruitzicht zegt de vliegtuigmaatschappij de instabiele situatie in Israël, Egypte en Moskou te hebben meegerekend.

Easyjet groeit en opent in het voorjaar van 2015 een basis op Schiphol, maakte het bedrijf onlangs bekend. Ook voegt het nieuwe bestemmingen toe. De keuze van Schiphol als vaste basis zou jaarlijks nog eens 600.000 passagiers extra moeten opleveren.