Voor het eerst Amerikanen op longlist van de Britse Man Booker Prize

Vier Amerikaanse schrijvers staan op de longlist van de prestigieuze Britse Man Booker Prize. In totaal maken dertien auteurs kans op de literaire prijs van 63.000 euro voor beste Engelstalige boek. Het is voor het eerst dat de prijs is opengesteld voor schrijvers buiten Groot-Brittannië, Ierland en de Gemenebest-landen. De complete lijst is: Joshua Ferris (US) To Rise Again at a Decent Hour , Richard Flanagan (Australië) The Narrow Road to the Deep North, Karen Joy Fowler (US) We Are All Completely Beside Ourselves, Siri Hustvedt (US) The Blazing World, Howard Jacobson (UK) J, Paul Kingsnorth (UK) The Wake, David Mitchell (UK) The Bone Clocks, Neel Mukherjee (UK) The Lives of Others, David Nicholls (UK) Us, Joseph O’Neill (Ierland) The Dog, Richard Powers (US) Orfeo, Ali Smith (UK) How to Be Both en Niall Williams (Ierland) History of the Rain. De shortlist wordt op 9 september bekendgemaakt en de winnaar wordt op 14 oktober onthuld. Vorig jaar won Eleanor Catton met The Luminaries.