In beeld

Inwoners Gaza zoeken tussen het puin naar spullen en lichamen

Het opgelaaide conflict tussen Israël en Hamas kost elke dag vele levens. Het gaat inmiddels om meer dan 700 Palestijnen en 32 Israëlische soldaten. Vandaag was wederom een dag met hevige gevechten. Een Israëlische luchtaanval kostte in het zuiden van de Gazastrook, vlak bij Khan Gounis, aan vijf mensen het leven. In het noorden werd het grote vluchtelingenkamp van Jabalia geraakt, een van de dichtstbevolkte plekken ter wereld. Zes leden van dezelfde familie en een 18 maanden oude baby kwamen om het leven, schrijft persbureau AP. Een staakt-het-vuren is nog niet in zicht. Vanochtend zei een Israëlische minister dat dat er de komende dagen nog niet in zit. Hamas weigert akkoord te gaan met voorwaarden voor een bestand. De militante politieke beweging heeft als belangrijkste eis dat Israël de blokkade van de Gazastrook opheft. Waarschuwing: sommige van onderstaande foto's kunnen schokkende beelden bevatten.
Een moskee in het noordelijke gebied Jabalia in Gaza is verwoest door een Israëlische aanval.
AFP/ Marco Longari
Een Palestijnse dokter draagt een brancard bij zich, zoekende naar doden en gewonden tijdens een twee uur durende staakt-het-vuren in Gaza-Stad.
AP/ Khalil Hamra
Palestijnen verzamelen zich rond een huis waarvan werd gezegd dat het beschadigd raakte door een Israëlische luchtaanval.
Reuters/ Suhaib Salem
Nog meer beelden van verwoeste huizen na dezelfde aanval.
Reuters/ Suhaib Salem
Een Palestijnse man draagt zijn broertje tussen het puin van huizen na een luchtaanval.
Reuters/ Suhaib Salem
Een Palestijnse man probeert spullen terug te vinden tussen het puin van een gebouw dat is verwoest door een luchtaanval.
AFP/ Marco Longari
Een Palestijnse vrouw kijkt wat ze nog kan redden van haar bezittingen, nadat een luchtaanval een gebouw in puin heeft gelegd.
AFP/ Marco Longari
De lijkschouwer overhandigt het lichaam van de tweejarige Palestijnse Salma Radiya aan een familielid.
AFP/ Marco Longari
Een Palestijnse man loopt tussen het puin van zijn huis.
AFP/ Marco Longari
Palestijnen dragen een lichaam tijdens een begrafenis in Jabaliya.
Reuters/ Finbarr O'Reilly
Een Palestijnse dokter zoekt naar doden en gewonden.
AP/ Khalil Hamra