Negentien doden, onder wie twaalf kinderen, bij ongeluk India

Een nabestaande van een van de slachtoffers Foto AP/ Mahesh Kumar A.

Achttien schoolkinderen zijn in het zuiden van India om het leven gekomen toen een trein inreed op hun schoolbus. Ook de buschauffeur kwam om het leven. Twintig andere kinderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk vond plaats in de provincie Telengana, zo’n 1.500 kilometer ten zuiden van New Delhi. De bus was onderweg naar school, schrijft persbureau AP.

Onbemande spoorwegovergang

Ongelukken met treinen vinden vaak plaats in India. Het spoornetwerk in het land is met 23 miljoen reizigers per dag een van de grootste ter wereld. Slecht onderhoud en menselijke fouten zijn de voornaamste oorzaken van ongelukken.

Dit ongeluk vond plaats op een spoorwegovergang waar er geen toezicht was. Daarvan zijn er honderden in India, vooral in afgelegen gebieden. Het geld is er simpelweg niet om constant mensen bij elke spoorwegovergang te hebben.

Update 13.00 uur: het dodental is verhoogd van dertien naar negentien.

    • Frank Huiskamp