De zwarte lijst met Oekraïners en Russen en wat je vandaag nog meer moet weten

Foto iStock

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Rosneft-baas Igor Sechin. Miljardair Yuri Kovalchuk. Wapenfabrikant Kalashnikov. Gazprombank. Wat deze mannen en bedrijven met elkaar gemeen hebben? Ze hebben vandaag waarschijnlijk een slechte dag.

De Europese Unie maakt vandaag bekend wie er doelwit van sancties zullen worden. En deze zeven solliciteren naar een plekje op de lijst.

Axe-effect

Make peace. Not war. Ooit was het een uitspraak om met borduurgaren op je juten schoudertas te naaien. Nu draagt hij bij aan het Axe-effect - als slogan van de deo ‘Axe Peace’.

Axe is met een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro één van de grote merken van het Brits-Nederlandse levensmiddelenbedrijf Unilever, dat vandaag met halfjaarcijfers komt. En dit zijn de redenen waarom de deodorant die alle vrouwen wild zou maken het zo goed doet.

Nog een paar cols

De mannen van de Tour de France rijden vandaag de laatste bergetappe. Voor veel fietsliefhebbers is het wachten op coureurs als Laurens en Bauke een vaste prik.

Maar eerst komen de Haribo-jeeps en 2CV’s met Cochonou-worstjes. De reclamekaravaan van de Tour de France, gecreëerd in 1930, is minstens zo belangrijk als de wielerwedstrijd zelf.

Elseviers goednieuwsshow

Lang was een belegging in de boeken en tijdschriften van uitgeversconcern Reed Elsevier “dood geld”. Tegenwoordig presteert het bedrijf boven verwachting goed.

Vanochtend presenteert de Brits-Nederlandse multinational halfjaarcijfers en analisten zijn vrijwel unaniem in hun verwachtingen: die vallen positief uit, net zoals de jaarcijfers in februari. En dat heeft de uitgever vooral te danken aan de online producten.

En verder

Een biertje drinken bij Starbucks? In de Verenigde Staten kan het al. Ook in Nederland breidt het miljardenbedrijf flink uit: op tankstations bijvoorbeeld.

Behalve tennissuperster en parttime bikinimodel, is Anna Kournikova ook een heel effectief Windowsvirus. De ‘worm’ doet zich voor als foto van Kournikova in de mailbox van gebruikers. In werkelijkheid plundert het virus je mailbox en stuurt zichzelf naar je gehele Outlook contactenlijst.

    • Anna Vossers