Conservatief en puberaal

Hoe vaak zijn Adam Sandler en Drew Barrymore al in een film verliefd op elkaar geworden? Ze zijn ook geweldig samen. Hij met zijn goedmoedige gestuntel en zij met de schattige lach van ieders favoriete buurmeisje. Sandler en Barrymore waren voor het eerst samen te zien in The Wedding Singer, en met de regisseur van die film, Frank Coraci, maakten ze nu Blended. Vijftien jaar ouder (als acteurs en personages), maar nauwelijks wijzer. Want het tweedekanskoppel (hij weduwnaar, zij gescheiden) Jim en Lauren mag sinds ze met hun respectievelijke middelbareschoolliefjes trouwden dan wel alles over ouderschap hebben geleerd, maar nauwelijks iets over zichzelf. En dus wordt hun eerste (blind) date een nachtmerrie. Conservatief, en ook berustend van toon. Waardoor de op het randje van slechte smaak balancerende grappen over masturberende puberzonen en menstruerende dochters dan weer merkwaardig puberaal aandoen.

    • Dana Linssen