Arjen Robben krijgt geen plek in Dream Team WK

Bezoekers van de FIFA-website hebben geen Nederlanders opgenomen in hun Dream Team van het WK. Vooral de afwezigheid van Arjen Robben, die de Bronzen Bal veroverde, is opvallend. Gastland Brazilië en wereldkampioen Duitsland leveren elk vier spelers. Ook de bondscoach van de Duitsers, Joachim Löw, is gekozen.

Het grote aantal spelers van Brazilië in het elftal is opmerkelijk. Een groot deel van de defensie bestaat uit Braziliaanse spelers ondanks de vele tegendoelpunten die het team te verwerken kreeg. Zo werd de equipe van trainer Luiz Felipe Scolari in de halve finale vernederd door Duitsland (1-7) en eindigde het WK als vierde na de nederlaag tegen het Nederlands elftal (0-3) in de troostfinale. Naast sterspeler Neymar konden ook verdedigers David Luiz, Thiago Silva en Marcelo desondanks op voldoende stemmen rekenen.

Namens Duitsland maken keeper Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos en Thomas Müller deel uit van het team. De Argentijnen Lionel Messi en Angel di Maria en WK-topscorer James Rodriguez van Colombia behoren volgens de stemmers ook tot de beste voetballers van het toernooi.

Dream Team: Manuel Neuer (Duitsland); David Luiz (Brazilië), Mats Hummels (Duitsland), Marcelo (Brazilië), Thiago Silva (Brazilië); Angel di Maria (Argentinië), James Rodríguez (Colombia), Toni Kroos (Duitsland); Lionel Messi (Argentinië), Thomas Müller (Duitsland) en Neymar (Brazilië). (Novum)