Zon, lokaal buien

Vorige week stegen de temperaturen op veel plaatsen nog tot tropische waarden. Ook deze week is het warm, maar 30 graden zit er waarschijnlijk net niet in. Naast veel zon hadden we vandaag ook stapelwolken. Die kunnen vanavond in het zuidoosten aanleiding geven tot een enkele, lokale regen- of onweersbui. Later vanavond en vannacht wordt het weer helder en droog. Het koelt af tot rond 17 graden.

Morgen is er opnieuw een hoofdrol voor de zon. Waarschijnlijk blijft het ook overal droog. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind en het wordt maximaal zo’n 27 graden. Alleen op de Wadden en stranden is het net iets minder warm, 24 of 25 graden.

Vanaf vrijdag doen de maxima een klein stapje terug. Daarbij blijft de zon geregeld schijnen, maar valt op meer plekken soms een (onweers)bui.