Ondanks het geweld gaat festival Jeruzalem toch door

Ondanks de huidige oorlogshandelingen gaat het filmfestival van Jeruzalem, dat momenteel plaatsvindt, toch door. Wel moest de traditionele voorstelling in de openlucht waar het festival mee opent, uitwijken naar een veiliger zaal. Alle voorstellingen in de openlucht zijn officieel verboden. Daarnaast zegde ongeveer eenderde van de uitgenodigde gasten uit het buitenland af. Regisseur Spike Jonze kwam wel naar Israël om zijn moderne klassieker Being John Malkovich in te leiden. Maar de geplande workshop over zijn werk ging niet door. „Dit is het verkeerde moment om over films te spreken”, aldus Jonze. Andere grote namen als schrijver en regisseur David Mamet en de Koreaanse regisseur Park Chan-wook lieten hun geplande masterclass wel doorgaan.