Papier om van te huilen

Niet van nature een romantische brievenschrijver? Biggelen de tranen niet over je wangen bij het schrijven van gevoelige sonnetten of emotionele gedichten? Dan biedt Onion Note – ’s werelds eerste notitieboek dat emoties opwekt – misschien uitkomst. Als je schrijft in dit notitieblok van fabrikant Magnus Ferreus komt er namelijk propanethial-S-oxide vrij en dan houdt niets de waterlanders tegen. Dit stofje zit in uien en is verantwoordelijk voor het tranen van je ogen wanneer je uien snijdt. Erg oprecht zijn de tranen op Onion Note-briefpapier niet, maar voor de lezer mogelijk wel. Of het uiennotitieboek echt een succes wordt of überhaupt werkt, moet nog blijken. Op het YouTube-kanaal van Magnus Ferreus wekken de presentatie van het boekje en de Japanse reclames in ieder geval tranen op.