Live meekijken: de laatste vaart van de Costa Concordia

De Costa Concordia vanmorgen vroeg, bijna klaar voor vertrek. Foto AP / Gregorio Borgia

Het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia is vanmorgen aan zijn laatste reis begonnen. Het schip dat 2,5 jaar geleden op de klippen liep bij het Italiaanse eiland Giglio en waarbij 32 mensen om het leven kwamen, wordt naar Genua gesleept.

Het schip lag al ruim een jaar op een tijdelijk platform. De Costa werd vorige week met behulp van grote pontons weer aan het drijven gebracht. Om het 290 meter lange en 114.500 ton zware schip heen lagen metalen boxen en luchtzakken waar lucht in werd gepompt zodat het omhoog kwam.

De Costa Concordia tijdens de operatie vorige week om het schip weer drijvend te krijgen. Foto Reuters/ Allessandro Bianchi.

Met een snelheid van minder dan vier kilometer per uur wordt het de komende dagen naar Genua gesleept onder begeleiding van een tiental sleepboten.

Bekijk hier de livestream van de ZDF van de laatste boottocht van het cruiseschip.

Het wrak komt waarschijnlijk komend weekend aan in de haven van Genua, daar zal het schip worden gesloopt. Het wrak voor de kust trok de afgelopen jaren veel toeristen, maar veel Italianen op het eiland zijn blij als het wrak eindelijk weg is aangezien het een pijnlijke herinnering aan de tragedie was.

Het wrak trok de afgelopen maanden veel bekijks van toeristen. Foto Reutes / Max Rossi.

    • Anouk Eigenraam