KLM en andere maatschappijen schrappen opnieuw vluchten naar Israël

De informatieborden op het vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv laten verschillende vluchten zien die zijn afgelast. Foto EPA / Jim Hollander

KLM schrapt nog twee vluchten naar Tel Aviv die vanavond en morgen vanuit Amsterdam zouden vertrekken. Delta Air Lines schort alle vluchten vandaag naar Israël op. De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT vliegt tot maandag niet naar het land.

KLM besloot de vlucht naar Tel Aviv gisteravond te annuleren nadat een Palestijnse raket terecht was gekomen in de buurt van het vliegveld. KLM’s partner Air France mijdt Ben Gurion International Airport in Tel Aviv voorlopig ook.

Reizigers die door het schrappen van de vluchten zijn gestrand in Tel Aviv probeert KLM zo snel mogelijk naar Nederland te krijgen, zegt een woordvoerder tegen persbureau Novum:

“We proberen de reizigers om te boeken naar vluchten die nog wel vertrekken vanuit Tel Aviv.”

Lot en EasyJet gaan voorlopig ook niet naar Israël

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT laat weten dat het alle vluchten vanaf Warschau naar Israël tot zeker maandag schrapt wegens de “gespannen situatie in de regio”. In een verklaring laat LOT weten:

“De route zal hersteld worden zodra we er zeker van zijn dat onze vluchten honderd procent veilig zijn.”

Ook EasyJet heeft besloten voorlopig alle vluchten naar Israël te schrappen. De luchtvaartmaatschappij doet dit nadat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA alle Amerikaanse vluchten op Israël had laten annuleren.

    • Anouk Eigenraam