Grotesk scheurende trucks

Er zijn mensen die zich zorgen maken om het toenemend realisme in games en wat dat doet met onze kinderen. Zij zouden ter geruststelling eens Spintires moeten spelen, een uitermate realistische game waarin je met groteske landvoertuigen door onherbergzaam Russisch terrein scheurt. Wie droomt er niet van om boomstammen van A naar B te brengen, in de natte aarde vast komen te zitten, en je wagen er vervolgens met een nóg wanstaltiger voertuig uit te mogen trekken? Er zijn spaarzame momenten van opluchting, gepaard met gevoelens van trots en volharding. Maar toezien hoe enorme trucks hulpeloos spartelen doet vooral vermoeden dat we hier te maken hebben met een campagne die duidelijk moet maken dat het besturen van imposante machines op ruw terrein écht niet zo tof is als het klinkt.

    • Rogier Kahlmann