Goedmoedig stuntelstelletje

Hoe vaak zijn Adam Sandler en Drew Barrymore al in een film verliefd op elkaar geworden? Ze zijn ook geweldig samen. Hij met zijn goedmoedige gestuntel, en zij met de schattige lach van ieders favoriete buurmeisje. Sandler en Barrymore waren voor het eerst samen te zien in The Wedding Singer, en met de regisseur van die film, Frank Coraci, maakten ze nu Blended. Vijftien jaar ouder (als acteurs en personages), maar nauwelijks wijzer. Want het tweedekanskoppel (hij weduwnaar, zij gescheiden) Jim en Lauren mag sinds ze met hun respectievelijke middelbare school liefjes trouwden dan wel alles over ouderschap hebben geleerd, maar nauwelijks iets over zichzelf. En dus wordt hun eerste (blind) date een nachtmerrie. Er moet een reisje naar Afrika naar een vakantieoord voor mixgezinnen aan te pas komen voordat ze ontdekken hoe compatibel hun tegengestelde karakters eigenlijk zijn. En ja, dat komt omdat ze allebei zulke goede ouders zijn. Conservatief, en ook een beetje berustend van toon dus, deze romkom. Waardoor de op het randje van slechte smaak balancerende grappen over masturberende puberzonen en menstruerende dochters dan weer merkwaardig puberaal aandoen.

    • Dana Linssen