Geen Nederlanders in het Dream Team van FIFA (maar Brazilië wel)

Het Nederlands elftal na de gewonnen troostfinale tegen Brazilië. Geen enkele speler van Oranje is opgenomen in het Dream Team van de FIFA. Foto ANP/Koen van Weel

Bezoekers van de FIFA-website hebben geen Nederlanders opgenomen in hun Dream Team van het WK. Vooral de afwezigheid van Arjen Robben, die de Bronzen Bal veroverde, is opvallend. Gastland Brazilië en wereldkampioen Duitsland leveren elk vier spelers.

Ook de bondscoach van de Duitsers, Joachim Löw, is gekozen. Het grote aantal spelers van Brazilië in het elftal is opmerkelijk te noemen.

Messi ook in team

De equipe van trainer Luiz Felipe Scolari werd in de halve finale vernederd door Duitsland (1-7) en eindigde het WK als vierde na de nederlaag tegen het Nederlands elftal (0-3) in de troostfinale. Naast sterspeler Neymar konden ook verdedigers David Luiz, Thiago Silva en Marcelo desondanks op voldoende stemmen rekenen.

Namens Duitsland maken keeper Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos en Thomas Müller deel uit van het team. De Argentijnen Lionel Messi en Angel di Maria en WK-topscorer James Rodriguez van Colombia behoren volgens de stemmers ook tot de beste voetballers van het toernooi.

Het Dream Team:

 • Manuel Neuer (Duitsland)
 • David Luiz (Brazilië)
 • Mats Hummels (Duitsland)
 • Marcelo (Brazilië)
 • Thiago Silva (Brazilië)
 • Angel di Maria (Argentinië)
 • James Rodriguez (Colombia)
 • Toni Kroos (Duitsland)
 • Lionel Messi (Argentinië)
 • Thomas Müller (Duitsland)
 • Neymar (Brazilië).

(Novum)