John le Carré herdenkt acteur Philip Seymour Hoffman

„Elke keer als hij de kamer verliet kwam de vraag op of je hem ooit nog zou terugzien”, schrijft auteur John le Carré in The New York Times, in een artikel waarin hij acteur Philip Seymour Hoffman herdenkt, die in februari overleed aan een drugsoverdosis. „En als dat klinkt als wijsheid achteraf: dat is het niet. Philip was voor je ogen aan het opbranden. Niemand kon zijn manier van leven volhouden en op koers blijven, en tijdens verrassende momenten van intimiteit wilde hij dat je dat zou beseffen.” Le Carré maakte de acteur mee tijdens de opnamen van de nieuwe film van Anton Corbijn, gebaseerd op zijn roman over een geheim agent in Hamburg die onderzoek doet naar radicale jihadisten. A Most Wanted Man zal in september in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.