WK-topscorer James Rodríguez voor tachtig miljoen naar Real Madrid

James Rodriguez tijdens het WK. Foto EPA / Georgi Licovski

Zes goals maakte hij voor Colombia tijdens het WK, waaronder de goal die door de FIFA werd uitgeroepen tot de allermooiste. James Rodríguez (23) maakt nu de grote transfer die niet kon uitblijven: hij voetbalt voortaan voor Real Madrid. De Koninklijke betaalde naar verluidt maar liefst tachtig miljoen voor hem.

Rodríguez, die van AS Monaco komt, tekent voor zes seizoenen. Real presenteert de nieuwste aanwinst vanmiddag in het eigen Santiago Bernabeu-stadion.

De aanvallende middenvelder is de op twee na duurste speler ooit van Madrid. Alleen voor Gareth Bale en Cristiano Ronaldo werd nog meer geld betaald. Deze zomer trok Real ook al Toni Kroos van Bayern München aan.

De 23-jarige Rodriguez maakte vorige zomer de overstap van FC Porto naar Monaco. Met die club eindigde hij tweede in de Franse Ligue 1. Rodriguez scoorde negen keer in 34 competitiewedstrijden. Met Porto won hij in 2011 de Europa League.

    • Peter Zantingh