James Rodríguez naar Real Madrid

De Colombiaan James Rodríguez, topscorer en smaakmaker van het afgelopen WK, verruilt AS Monaco voor Real Madrid. De Spaanse club betaalt maar liefst 80 miljoen voor de aanvallende middenvelder, die naar verluidt een contract tekent tot en met de zomer van 2020. De 23-jarige James Rodríguez wordt vandaag door Real gepresenteerd.

Overigens werd zijn volley in de achtste finale tegen Uruguay gisteren tot mooiste doelpunt van het toernooi gekozen. Daarmee hield hij de ‘vliegende kopbal’ waarmee Robin van Persie de 1-1 maakte tegen Spanje op de tweede plaats. Ook de goal op de derde plaats is van Rodríguez. Zijn 4-1 tegen Japan werd door de bezoekers van de FIFA-website mooier gevonden dan de treffer waarmee Mario Götze Duitsland de wereldtitel bezorgde. Die kwam op de vierde plaats.

    • Novum