Grunberg veilt bibliofiele boeken en ‘wonderzalf’

Arnon Grunberg biedt opnieuw enkele van zijn bezittingen ter veiling aan, waaronder schoenen („Gekocht in Italië, ergens ten zuiden van Napels in de zomer van 2002”), bibliofiele uitgaven en potjes ‘Grunbergs Wonderzalf’. Ook biedt hij op de internetveiling Catawiki een rondleiding aan door het Amsterdam van zijn debuutroman Blauwe Maandagen, die twintig jaar geleden verscheen. Vanochtend was het hoogste bod op de rondleiding 750 euro. De schoenen (maat 40) staan op 110 euro en de wonderzalf („Boekje, 2 tubes + 2 potjes met uitvouwbare gebruiksaanwijzing in aluminium doosje”) op 70 euro. De veiling sluit woensdagavond om 20 uur. Vorig jaar liet Arnon Grunberg een gecorrigeerde drukproef veilen. Bijzondere Collecties van de UvA, dat in overleg met Grunberg zijn archief beheert, was daar toen niet blij mee. „Dit keer gaat het om spullen die wij al in onze collectie hebben of waarvoor we geen belangstelling hebben”, zegt hoofdconservator Garrelt Verhoeven. (NRC)